mandag 8. november 2010

George is back


I morgen utgis George W. Bushs memoarer, Decision Points. Forlaget har lagt ned forbud mot forhåndsutgivelser og forhåndsomtaler i media, men dette er selvsagt vanskelig å unngå. The New York Times skrev allerede i forrige uke om hva de fant i boka. De nevte i fleng: Bush vurderte å droppe Cheney som visepresident før valget i 2004 pga hans polariserende effekt, Bush forsvarer sin avgjørelse om å gå til angrep mot Irak, samt forsvarer han vanntortur.

Alltid sarkastiske Maureen Down i The New York Times skriver  at memoarene hans beviser hvilken uinteressert president han var. Mens Bush var president skrev Dowd ofte om "uncurious George" - en fornærmende versjon av de populære barnebøkene om "Curious George" (en nyskjerrig ape og alle hans eventyr). Memoarene hans er blottet for selvinnsikt, skriver Dowd, og er skrevet på en måte som får henne til å ville stemme på han som president igjen. Med andre ord - Bush bedriver skjønnmaling og praktiserer selektiv hukommelse.

Jeg skulle til å si at dette blir spennende lesning, men som memoarer flest er det fullt mulig at dette blir særdeles kjedelig lesning, dersom vi får servert overflatisk forsvarslektyre.

For øvrig har Bush og forlaget hans laget en video hvor han forteller om boka, som kan sees på YouTube her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar