tirsdag 23. november 2010

Befølt på flyplassen


En viktig sak opptar media i USA om dagen (mye viktigere enn START-avtale eller Nord-Korea, må vite) og det er nye prosedyrer for sikkerhetskontrollen på amerikanske flyplasser. Alle i USA skal hjem til Thanksgiving denne uka, og de kommer til å møte nye prosedyrer.
Fra nå av skal passasjerer gjennom en røngten-maskin slik at sikkerhetsvaktene får et "nakent" bilde av passasjeren, eller så kan man velge å slippe maskinen, men få en personlig undersøkelse av hittil uant intimitetgrad.


Allerede rapporteres det om en kvinnelig flyvertinne som måtte fjerne en brystprotese, samt en mann som hadde overlevd blærekreft som opplevde at sikkerhetsvakten ødela urinposen hans med det resultat at posen sprakk under undersøkelsen.
Det rapporteres om streiker blandt flypassasjerer som nekter å følge de nye prosedyrene, og Det hvite hus har nå måtte brukt mye tid på å argumentere for/moderere argumentet for/bedrive brannslukking i media.


Da kunne man kanskje heller tatt en diskusjon på akkurat hvor "sikker" man kan være i dagens globaliserte verden, og om der finnes en grense for hva man som samfunn kan og burde gjøre for å beskytte seg mot reelle og potensielle farer. Men en voksen diskusjon om noe som helst har ikke foregått på en god stund i amerikansk politikk, og det ser ikke ut til å bli bedre med det første. Lederen for republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, har jo for eksempel uttalt at hans hovedmål for de neste to årene er å forhindre at Obama blir gjenvalgt. Sånn heller enn å redde økonomien, for eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar