fredag 2. mars 2012

UkeSnutten: Rush Limbaugh kaller jenter som bruker prevensjon for horer.


Høyresidas rasende okse, Rush Limbaugh, har klart det igjen. I kjølevannet av debatten om religiøse institusjoner må dekke prevensjon i sine helseforsikringer, har den populære radioverten Limbaugh uttalt på sitt show at kvinner som bruker prevensjon er horer. Mer spesifikt, så sa Limbaugh at Sandra Fluke, student ved Georgetown universitet og kjent fordi hun ble nektet å være vitne ved en høring i Kongressen om dette temaet tidligere i februar, jo må kalles en hore fordi hun ønsker å få penger for å ha sex.

I Limbaughs univers er det altså slik at det å få dekket prevensjon = penger for å ha sex.

Ikke uventet har venstresida kastet seg over dette (for øvrig skal det jo sies at man knapt trenger å være på noen venstreside for å være enig i at dette er langt over streken): Chris Matthews tok debatten på sitt tv program Hardball og den ellers buldrende Ed Schultz intervjuet Sandra Fluke på showet sitt i en uvanlig lavmælt tone, begge på den liberale tv-kanalen MSNBC.

For øvrig har Nancy Pelosi og demokratene i Representantenes Hus for lengst sett nytten av dette kontroverset og samlet inn gode penger på det de kaller republikanernes "War on Women". Det demokratiske partiet har også startet en kampanje i Ohio - en viktig delstat på Super Tuesday og ikke minst i presidentvalget i november - som angriper Romney for å ta del i "the war on women".

Her har Romney egentlig en mulighet til å vise sitt moderate selv og appellere til velgerne i midten - og, ikke minst, enhver kvinnelig velger som ikke befinner seg på ytre ytre høyreside - med jeg regner med at den partiske og ytterliggående nominasjonsprosessen får ham til å lene seg mot Santorum og svovelpredikantene i stedet for...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar