søndag 4. mars 2012

Spennende Super Tuesday


Undertegnede gleder seg som en ekte politikk-nerd til tirsdagens ti nominasjonsvalg, og i den anledning har jeg gleden av å invitere til seminar på NUPI med Svein Melby ved Institutt for Forsvarsstudier.

Romney vant altså gårsdagens "valg" i Washington (selv om ingen delegater fordeles før i juni) og han har nå muligheten til å kvitte seg med sine plagsomme konkurrenter dersom han vinner overbevisende på tirsdag. Særlig knytter det seg spenning til Ohio - en delstat med mange delegater og en "svingstat" i november. Ohio er nabostaten til Rick Santorums hjemstat Pennsylvania og plaget av finanskrisens konsekvenser, så her burde både Romney og Santorum finne villige velgere  - men akkurat nå leder Santorum i meningsmålingene.

I mellomtiden skriver konservative George Will i Washington Post at man må huske på at å vinne Det hvite hus ikke er alt, og at republikanerne også kan motarbeide Obama hjelpe USA finne tilbake til en riktig maktbalanse mellom den utøvende og lovgivende makt ved å velge en republikansk Kongress.

Vi venter i spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar