onsdag 29. februar 2012

En njaaaa-seier for RomneyÅ vinne knepent i sin egen hjemstat er ikke akkurat en rungende seier for Romney, men det er i hvert fall ikke et ydmykende nederlag. Så kos deg med et glass vin kaffen flaskevannet Mitt, og takk din høyere makt. Michigan fordeler sine delegater proposjonalt, så Romney vinner her flest, men Santorum vinner også en del delegater fra denne delstaten som i november antakeligvis vinnes av Obama uansett, så nå er vi ferdige med å snakke om Michigan for alltid.

Arizona gir alle sine delegater til Romney, noe som fører til at Romney nå har flere delegater enn alle de andre kandidatene tilsammen. Igjen er dette ikke nødvendigvis et fenomen som repeteres i november, da Arizona med sine mange latinos anses som for en svingstat som kan svinge demokratisk eller republikansk, alt ettersom.

Nå vendes vår oppmerksomhet mot Washington state sitt caucus på lørdag (som faktisk er fullstendig ubindende, for disse delegatene fordeles ikke offisielt før i juni, så her er det kun snakk om en skjønnhetskonkurranse uten medaljeutdeling) og deretter SUPER TUESDAY 6. MARS (ja, er litt spent på det):

Delstat:           Type valg:                  Antall delegater:
Alaska              valgmøter (caucuses)     27 
Georgia             valg (primary)               76 
Idaho                valgmøter                     32 
Massachusetts   valg                              41
North Dakota    valgmøter                      28
Ohio                valg                              66   
Oklahoma         valg                               43 
Tennessee         valg                              58
Vermont           valg                               17 
Virginia           valg                              49
Wyoming          valgmøter                      29

Virginia og Ohio er i fet skrift fordi disse to delstatene har mange delegater å dele ut og er også viktige svingstater i november. Så her er det viktig å vinne. Desserre for Santorum er han ikke på valgseddelen i Virginia, det er kun Ron Paul og Mitt Romney som kom seg på den i tide. Alle kandidatene fokuserer derfor oppmerksomheten sin mot Ohio. Vi forbereder oss på en hellige makters storm av negative tv reklamer.  Ohios befolkning: Slå av tv'ene deres eller gråt på menneskehetens vegne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar