fredag 7. januar 2011

Tea Party: Republikanernes strenge hustru


Tea Party kandidatenes strenge insistering på at statsbudsjettet må kuttes og statsgjelda må synke er jo i og for seg gode ideer (om enn noe uklart hvordan dette skal gjennomføres i praksis). Men de nye tea party-affilierte i Representantenes Hus representerer ikke Det amerikanske tepartiet. De representerer Det republikanske partiet. Nå lot alle republikanerne og demokratene i går som om at det å lese opp Grunnloven i Representantenes Hus var en veeeeldig god ide, kjære nygifte teparti-hustru, men det skal bli interessant å se hvor lenge far i huset - altså republikanerne ved Speaker of the House John Boehner - orker å snakke pent med den litt volatile husfruen. (For øvrig har jeg tidligere skrevet at Boehner er mest kjent for sin konstante gulaktige brunfarge, men nå er han definitivt mer kjent for å sippe i tide og utide når han blir intervjuet om AMERIKA!)

For eksempel er det jo klart at planen med å reversere helsereformen kommer til å øke, ikke minske, statsgjelda. Som E.J. Dionne skrev så bra i Washington Post i går så er det litt uklart akkurat hvordan republikanerne har tenkt å kutte i budsjettene (100 milliarder dollar er målet visstnok) og akkurat hvordan Grunnloven egentlig relaterer seg til det hele.

For en fin måte å avslutte uka på og forberede seg på galskapen som helt sikkert kommer fra Capitol Hill, ta en titt på Jon Stewart's harselering med den nye Kongressen her. God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar