mandag 31. januar 2011

Obama tar en Clinton?

Hva gjorde egentlig Obama i sin State of the Union tale i forrige uke? Tok han en Clinton, som konservative Weekly Standards Bill Kristol lett bekymret skriver? Har Obama klart å manøvrere seg bort fra valgnederlaget i november ved å bevege seg mot sentrum og vokse inn i rollen som den Ansvarlige Lederen (kontrastert mot De Uansvarlige Tea Party Klovnene)? Har han rett og slett stjålet republikanernes klær (i form av skattekompromiss, moderering av hans forsvar av helsereformen og snakk om budsjettkutt) mens de badet i seiersrusen?

Det kan jammen se slik ut, da et av de sikreste tegn på at så har skjedd, ville vært klaging fra venstrefløyen i Det demokratiske partiet. Og jammen har ikke Obama solgt demokratenes sjel til gjenvalgsdjevelen, skriver Roger Simon i Politico. 

Samtidig skriver Frank Rich i New York Times at Obamas sentrumsstrategi kommer til å få hjelp av at det republikanske partiet nå må ta dets Tea Party-fløy og dertil tilhørende mediastunt på alvor, som kan bety mye hodebry for det republikanske lederskapet.

Dermed blir det spennende å se om Obama kan ta en Clinton'96 i 2012, eller om disse dagers gode meningsmålinger kun er en midlertidig radarfeil...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar