mandag 27. desember 2010

De verste spådommene fra 2010

Foreign Policy har samlet en (relativt subjektiv) liste over de ti verste spådommene fra 2010 som altså da forutså ting (som for eksempel Kinas økonomiske nedgang) som absolutt ikke skjedde. Visepresident Joe Biden er nok ikke så veldig stolt over uttalelsen om at sommeren 2010 kom til å blir en "recovery summer" for amerikanske jobber. Tidligere amerikansk ambassadør til FN under George W. Bush, John Bolton, mener dog sikkert fortsatt at å invadere Iran er en fin-fin ide.

For de som ikke liker å tenke på at jula er så godt som over (den *er* over, jeg jobber jo i dag, gjør jeg ikke?) kan de kikke på Stephen Walts ønskeliste til utvalgte internasjonale politikere. For eksempel mener Walt at Obama trenger en undervisning i Machiavellis Prinsen for å lære seg hvordan spille republikanerne over på sidelinjen nå som de tar over Representantenens Hus.

Til sist anbefaler jeg en titt på Foreign Policys bloggeres liste over de beste bøkene fra 2010. Teaser: Tom Ricks mener Jonathan Franzens bok Freedom er 2010s mest overvurderte bok, mens Walt mener Bushs memoarer Decisions Points er en fantastisk guide når du lurer på hva du burde gjøre i enhver lederposisjon (på jobben eller i politikken): les Bushs bok, og gjør det absolutt motsatte.

God romjul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar