torsdag 2. juni 2011

Weiner viste bilde av (enough said...)

Demokratisk representant fra New York i Kongressen, Anthony Weiner, har lenge vært en mediayngling. Hans unge, smarte, sarkastiske stil i debatter har blitt berømt blandt journalister og liberale bloggere. Sjekk for eksempel Talking Points Memos artikkel hvor de lister opp deres favoritt-"zingers" fra Weiner - blandt annet kan vi se Weiners berømte tale i Kongressen hvor han raserer republikanerne for ikke å stemme for helseforsikring for førstehjelpere i fra 11. september ved Ground Zero.

Weiner, som ofte har blitt utpekt som New York Citys neste ordfører etter Michael Bloomberg, har også et interessant personlig liv. Han er en jøde fra Brooklyn som i fjor sommer giftet seg med muslimske Huma Abedin, personlig rådgiver til Hillary Clinton siden 1996, også kjent for sin elegante klesstil (hun har blandt annet vært profilert i Vogue).
I tillegg er Weiner en gammel venn av Jon Stewart, noe som slettes ikke er dumt for en politiker. Han har vært gjest i programmet flere ganger og gjort det meget bra, noe som jo er en stor politisk fordel for en ung politiker med god humoristisk sans. Blandt annet spurte Stewart han i et intervju om visepresident Joe Biden er "a dick". Weiner svarte, "Yes, Jon" til publikums opprømthet.

Alt i alt så livet lyst ut for Weiner, helt til fredag. Da sendte Weiner - eller hans Twitterkonto - et bilde av noens (han vil ikke si om bildet er av han eller ikke) ahem, utfylte boxershorts til en kvinnelig Twitter-følger. Siden har det gått ett i ett med rare pressekonferanser, hvor Weiner nekter å benekte at det er han i bildet, men samtidig benekter at det var han som sendte det. Han bruker ordene "hoax" eller "hacked" for å beskrive hvordan bildet har blitt sendt ut, men har i en rekke pressekonferanser ikke klart å overbevise pressen om at her ikke er noe mer enn et regelrett sikkerhetsbrudd i hans Twitter-konto.

Hans venn Jon Stewart så seg nødt til å kommentere episoden i tirsdagens episode av The Daily Show, hvor han forsvarte sin venn samtidig som han gjorde narr av - ahem - størrelsen på bildets hovedfokus. Som Stewart sa, "I really hope this isn't true" - men jo mindre direkte Weiner svarer på spørsmål, jo verre blir saken.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, men dersom det viser seg at det var Weiner som sendte bildet, så har en mulig framtidig liberal stjerne nettopp falt fra himmelen. Lurer på hva Stewarts reaksjon på det blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar