fredag 10. juni 2011

Den virkelige Sarah Palin

Hvem er den virkelige Sarah Palin? The Undefeated, en ny dokumentar om eks-guvernøren, portretterer henne som en fryktesløs forkjemper for folket med det håp, uttrykt av mannen bak dokumentaren og fan av Palin, Stephen K Bannon, at Palin blir president i 2012.

I et innlegg i den konservative Weekly Standard skrev nylig journalist Fred Barnes ikke overraskende en positiv anmeldelse av filmen og skrøt av Palins mer ukjente fortid (før McCain kom inn i hennes liv i 2008), da hun var ordfører i Wasilla og deretter ble guvernør for hele delstaten og sjarmerte dem, GRIZZY MAMA STYLE. Grunnen til at Barnes' positive anmeldelse ikke er overraskende er ikke bare fordi Barnes er konservativ. Nei, Barnes og hans makker, William Kristol, skal ha æren for at Palin i det hele tatt ble oppdaget av McCain-kampanjen i 2008 og utnevnte henne til visepresidentkandidat. Barnes og Kristol fant henne i juni 2007 da de var på et "konservativt cruise" i Alaska arrangert av avisen deres. Her ble de sjarmert av Palin og overbevist om de hadde truffet den neste republikanske stjerna. De begynte å skrive om henne i Standard samt promotere henne på Fox News som mulig visepresidentkandidat. At de nå skriver en hyggelig anmeldelse av en film som promoterer hennes karriere på det tidspunktet de "fant" henne og ble forelska, er altså ikke så veldig rart.

Barnes' hyllest står i sterk kontrast til journalisten i New York Post som også har sett filmen, men som (basert på hans anmeldelse) han nesten ikke overlevde. Opplevelsen "reminded me of the brainwash movie Alex is forced to sit through in “A Clockwork Orange.” Except no one came along to refresh my pupils with eyedrops."

Både jeg og Jonathan Capeheart i Washington Post er enig i at det er svært usannsynlig at Palin faktisk stiller som presidentkandidat i 2012. Hun har alt for mye å tape, og meget sannsynligvis lite å vinne. Hennes kontrakt med Fox News er lukrativ og hennes pågående busstur rundt om i USA et eksempel på hennes manglende evne til å holde tett om ting hun ikke kan. Hennes rolle som konservativ oppvigler og stemmegivningsinspirator kan derimot ikke undervurderes. Hennes sannsynlige ikke-kandidatur er dermed ikke slutten på historien om hvordan Sarah Palin deltok i valget i 2012. Desverre.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar