søndag 5. juni 2011

UkeSnutter: Mannfolk og makt.

En begivenhetsrik uke fortjener en en liten oppsummering. Som vanlig fokuserer UkeSnutter på de litt mindre seriøse hendelsene, men det viser seg jo gjerne at seriøse og useriøse ting gjerne henger i hop, særlig når stikkordene er mannfolk og makt.

Anthony Weiner (for tiden demokratisk representant i Kongressen fra New Yorks 9. kongressdistrikt, som inkluderer deler av Brooklyn og Queens) har helt klart dominert mye av USAs medier denne uka. For en liten oppsummering anbefales de følgende videosnutter fra The Daily Show, hvor Weiners gamle venn Jon Stewart lett rødmende forsøker å forklare hvorfor dette egentlig er en ikke-story....og mislykkes. Siste nytt er at den ellers så mediavante Weiner kansellerte en tale han skulle holdt i Wisconsin for heller å tilbringe helga med kona, Hillary Clintons nære medarbeider Huma Abedin. Lykke til, Weiner...

For øvrig virker det som om de siste ukene har vært dominert av mannlige kroppsdeler som havner plasser de ikke burde havne, og vi går derfor raskt videre til tidligere demokratisk visepresidentkandidat i 2004, John Edwards, hvis stjerne har dalt hardt og brutalt siden da. Bortsett fra hans utenomekteskapelige forhold til Rielle Hunter mens han var gift med kreftrammede (og nå avdøde) Elizabeth Edwards, som jo ikke er ulovlig, bare skikkelig dritt, så ble Edwards fredag tiltalt for å ha brukt penger donert til hans politiske kampanje i 2004 til å dekke over denne affæren. Edwards sier han er uskyldig. Jeg tror nesten vi har sluttet å bry oss, Edwards.

I det hele tatt så får de siste ukers hendelser tankene til å gå til den meget gode serien The Good Wife (som nettopp hadde sesongavslutning i USA på sesong nummer 2), som i Norge heter Brutte Løfter. Seriens inspirasjon var både allerede nevnte John Edwards, og selvsagt Bill Clintons skandaler, men også New York Guvernør Elliot Spitzers prostitusjonsskandale i 2008 (serien startet høsten 2009). Spesifikt var seriens inspirasjon hans kone - Mrs. Silda Spitzer - som stod ved sin mann Guvernørens side stiv som en stokk og blek i ansiktet når han i en pressekonferanse annonserte sin avgang som følge av deltakelse i en prostirusjonsring.

Serien anbefales på det sterkeste, og man innbiller seg at den ikke går tom for inspirasjonskilder med det første...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar