onsdag 29. august 2012

Tampa - er du der?


Har endelig kommet meg til det republikanske konventet i Tampa, Florida, etter noe forsinkelse på grunn av Isaac. Fikk med meg gårsdagens hovedtalere, som blant annet var Rick Santorum, Nikki Haley, Ann Romney og selvsagt headlineren Chris Christie.

Ann Romney er dagens snakkis, i og med at hun ikke har blitt brukt så veldig mye hittil i kampanjen og at dette var en svært etterlengtet tale av de som mener hun kan "menneskeliggjøre" mannen sin. Jeg vet ikke om hun klarte akkurat det, men hun menneskeliggjorde i hvert fall seg selv, noe som også er viktig, siden hun er blitt kritisert for å være en overklassefrue helt uten peiling på hvordan det er å være arbeidsløs eller underbetalt i USA i dag. Det at hun ikke er vant til å drive politisk kampanje virket til hennes fordel, da hun bød seg fram på en autentisk og nesten naiv måte. Hun sjarmerte helt klart publikumet i Tampa Bay Times Forum (den store arenaen konventet avholdes i), og muligens også tv-publikumet der hjemme.For øvrig ble publikumet også veldig betatt av en annen taler, afrikansk-amerikanske Artur Davis (tidl. Kongressmann fra Alabama), som snakket om hvor mye han angret på at han stemte på Obama i 2008. Meget effektiv tale, hvor Davis flere ganger appellerte direkte til uavhengige velgere og sa at de vel innerst inne visste at Obama hadde skuffet dem.

For øvrig har jeg, av en eller annen uforklarlig grunn, blitt innkvartert som en del av diplomatiet på et hotell på Clearwater Beach, som ligger en god halvtimes kjøretur fra Tampa. Dette gjør det jo vanskelig å komme seg til og fra konventet, i og med at en taxi-tur da blir noe dyr (den 70 dollars-turen i går svir enda i lommeboka...). Av denne grunn skulle man tro at konventet ville satt opp busser med jevne mellomrom til og fra hotellet. Den gang ei. Bussene er ikke bare sjeldne, men i går kveld hadde jeg den surrealistiske opplevelsen av å vente i 3 timer før jeg ankom hotellet midt på natten etter at konventet var ferdig. Etter å ha hørt på tale etter tale om hvor flinke disse republikanerne er til å drive businesser og hvor meget bedre de kan organisere den amerikanske staten, var det lett ironisk at de ikke klarte å organisere transport fra konventet til hotellene uten å inspirere til revolusjon. Det som skulle tatt en halv  time tok tre, blant annet fordi de hadde busser som tok oss til de egentlige bussene. En to-delt prosess som jeg håper de slutter med uniddelbart.

Det skal sies at jeg dro en del spøker i den store menneskemengden, sånn ut av frustrasjon, og det var lett underholdende at da jeg sa, "her trengs det sentralisering av organiseringen dere!" så svarte en eldre dame, "ja!".
For øvrig utviste de for det meste litt eldre, hvite menneskene rundt meg godt humør, og da vi satt på bussen i time 3 begynte de like så godt å synge "God Bless America" sånn for å underholde seg selv.

I kveld ser jeg fram til å høre fra John McCain, Condoleezzaa Rice og ikke minst Paul Ryan. Men først skal jeg på stranda. Må bare forsikre meg om at jeg ikke går glipp av den $%^&* bussen til konventet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar