fredag 31. august 2012

Hva. skjer. nå. (Clinter'n tar konventet!)


Kveldens overraskelsesgjest var ingen overraskelse for dem som har fulgt med: Clint Eastwood inntok scenen etter en lang og personlig video-montasje om Romney og familien hans. Dette var konventets finale, og etter Eastwood var det kun Marco Rubio (nesten-visepresidentkandidat og framtidens GOP wonderboy) og Mitt Romney selv som skulle avslutte hele kalaset.

Vel, trolig hadde ingen sjekket Eastwoods "tale." Eller, tale er vel sjenerøst. Eastwood framførte det Politico kaller en "rambling speech" som involverte Eastwood snakkende med en tom stol - "invisible Obama". Dette er selvsagt allerede blitt en Twitter-profil (@invisibleObama. Ikke Eastwood, han er allerede på Twitter).

Og apropos Twitter, det var mange morsomme analyser å finne der. Kommenterte @DaddyFiles: "If Clint Eastwood insisted on talking to an inanimate object he could've just chatted with Mitt Romney."

Rart og lite sammenhengende var det (som Rachel Maddow stotrende og overrasket formidler her), men snart var det over, heldigvis for republikanerne.

Deretter var det Rubios tur, som fokuserte på sine foreldres cubanske bakgrunn, innrammet av en sterk dose nasjonalisme, jeg mener, amerikansk eksepsjonalisme. Analysene vil nok si at Rubio gjorde en meget god jobb, og jeg kan si at om ikke annet så fikk han oppmerksomheten bort fra Clint.


Det alle ventet på var selvsagt å se om Romney kunne klare og holde en inspirerende tale som kunne måle seg med Ryans visepresident-tale i går. Til manges overraskelse klarte Romney det (se talen her). Selv om Romney aldri kan unnslippe den han egentlig er (traust, rolig, gammeldags og lett merkelig) så hadde han øvd nok denne gangen til at talen satt som et skudd. Innholdet var lurt - det fokuserte på hans personlige bakgrunn (hele kvelden var et forsøk på å "menneskeliggjøre" Mitt) og inneholdt også en god del velformulert kritikk av Obama. Hans kanskje mest effektive setning var at mens demokratene ønsker å redistribuere velferd i dag, ønsker republikanerne å skape mer velferd for framtiden. Den setningen finner nok sin vei inn i en videoreklame relativt snart.

Alt i alt en vellykket kveld for repubikanerne, etter en ganske laber kveld i går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar