fredag 24. februar 2012

UkeSnutter


Det har vært litt av en uke, og man må vel - til tross for debatten onsdag kveld i Arizona - gi uka til Santorum. Om dette varer lenge får vi vite på tirsdag, når Arizona og Michigan stemmer. I følge de siste meningsmålingene (som i slike nominasjonskamper skal tas med en stor klype salt!) leder Santorum så vidt i Romneys fødselsdelstat Michigan, mens Romney leder i Arizona (Nate Silver skriver om fordelen Romney har her pga delstatens andel mormonske velgere).

I avdelingen for ukas ironiske bidrag nominerer jeg herved Clive Crook i Bloomberg Businessweek, som skriver om - ja nesten beklager - den manglende evnen demokratene har til å formidle et overbevisende populistisk budskap. Dette er ironisk fordi man skulle tro Bloomberg ikke nødvendigvis ønsker seg populistiske demokrater som raljerer mot Wall Street og regulerer den amerikanske økonomien.
Men mest ironisk er det, som vanlig, for demokratene. At de ikke har klart, i en æra som kom farlig nær å minne om 1930-tallets depresjon, å være fanebærer for middelklassen og mot den deregulerte finanseliten burde vært overraskende. I stedet for er det (for dem som kjenner Det demokratiske partiet) helt typisk. Aldri la en sjanse gå fra dere til å gå glipp av en sjanse, demokrater!

Ellers anbefaler jeg den alltid herlig sarkastiske Gail Collins i New York Times som skriver om hvordan hun har tilbrakt mer tid med å se på republikanske debatter enn Downton Abbey. And she's not happy about it.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar