fredag 15. april 2011

UkeSnutter

På onsdag holdt Obama en etterlengtet tale om USAs økonomiske framtid som i følge New York Times utgjorde comebacket til Obamas ryggrad etter kompromisset med republikanerne over 2011-budsjettet. Dette var jo hyggelige nyheter for venstresida av partiet, som lenge har etterlyst ryggraden, men talen må selvsagt analyseres i det vide og det breie. Til dette har vi Politico, som ikke bare forklarer hva Obama egentlig mente med det han sa, men også konsekvensene av det han mente når han sa det. En politisk translatør, om man vil?

Videre i den offentlige opplysningens navn har vi The Atlantic, som har tatt på seg oppgaven med å forklare hva disse "exploratory committees" egentlig er for noe. Dette er altså komiteene presidentsnominasjonshungrige må etablere for å kunne samle inn penger på lovlig vis til sine nominasjonskampanjer. For øvrig ønsket Conan O'Brian å uttrykke akkurat hvor sexy Mitt Romney er i annonseringen av sin egen exploratory committee...

Ingen oppsummering uten Donald Trump, uheldigvis, som ennå ikke gir seg med å insistere på at han er presidentkandidat, og - selvsagt helt uavhengig av dette - at Obama ikke ble født i USA. Denne uka hadde Trump og New York Times' Gail Collins en underholdene krangel, etter at Collins hadde et av sine karakteriske sarkastiske innlegg hvor hun avviste Trumps verdi som presidentkandidat. “I have great respect for Ms. Collins in that she has survived so long with so little talent,” var Trumps svar, i et brev hvor han også brukte en del tid på å rose seg selv ("coming from me, who has written many bestsellers"). I hennes svar tok hun for seg Trumps argumenter på klassisk Collins-vis og jeg erklærer hennes innlegg ukas mest leserverdige.

Til sist, ingen UkeSnutt uten The Daily Show, hvor Jon Stewart denne uka harselerte med USAs velkjente sosialkonservatisme, som nylig ga seg utslag i harme og forbløffelse over at kleskjeden J. Crew har en reklamekampanje hvor en mor leker med sin sønn som har ROSA NEGELLAKK på sine mannlige tær.
Se og le.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar