onsdag 9. mars 2011

Den beste nyheten fra USA

...er at sunn fornuft har vunnet en liten kamp (dog krigen er fortsatt up for grabs). Glenn Becks konspirasjonsprogram på Fox News Channel (The Glenn Beck Show, kl. 17 hver ukedag) har mistet et betydelig antall seere de siste månedene. For første gang siden han startet på Fox News har han falt under 2 millioner seere (januar måned), noe som utgjør et fall på 39% i seertall sammenlignet med januar 2010, og viktigst av alt så har han mistet 48% av publikum i den viktige aldersgruppen 25-54. Denne gruppen er viktig fordi det er denne som skaffer kanalen reklameinntekter.

Forklaringen The New York Times har er at Beck - med sine evige konspirasjonsteorier og dommedagsprofetier - er rett og slett en downer. Amerikanere er jo som kjent genetiske optimister og liker historier som ender godt. Å bli fortalt - dag ut og dag inn - at verden snart imploderer og at alle er i mot deg er jo ikke nødvendigvis hyggelig tidsfordriv.

Samtidig må det nevnes at Beck virkelig har klart å snu en positiv ting - folkeopprørene i Midtøsten og Nord-Afrika - til en potensiell farlig og skremmende utvikling.

Men vi skal ikke glede oss for tidlig - Beck (og Fox News generelt) levner fortsatt konkurrentene i støvet. Chris Matthews på MSNBC er nummer 2 (kl. 17 på hverdager) og hans show Hardball har rundt 700 000 seere, så her snakker vi ikke om at Beck faller fra tronen, men heller om et betydelig tap av seere.

Så får vi se om dette fortsetter, eller om seerne vender tilbake til Beck når de innser at utviklingen i Midtøsten virkelig *er* en islamo-sosialistisk konspirasjon, og ikke demokratisering.

...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar