fredag 1. juli 2011

UkeSnutten: "He was kind of a dick."

Vi oppsummerer uka med en meget rar sak, som egentlig sier ganske mye om både amerikansk media, politikk og kultur: 
Time Magazines Mark Halperin, fast politisk kommentator på MSNBCs tidlig-morra-nyhets-show Morning Joe, er blitt suspendert fra tv-programmet fordi han i går morrest kalte president Obama "kind of a dick" direkte på lufta.
...
Beskrivelsen var et svar på spørsmål fra tv-vert Joe Scarborough om hva Halperin syntes om President Obamas pressekonferanse onsdag der han offentlig kjeftet på republikanerne i Kongressen for ikke å inngå nok kompromisser i forhandlingene over gjeldstaket (den største politiske saken i USA for tiden, til tross for Michele Bachmann og de andre syv republikanske dvergene). Jon Stewart måtte selvsagt også kommentere hendelsen og hadde som vanlig en kreativ vinkling (se videoen).

Det er mange ting å ta tak i her. Nummer 1: burde man virkelig bli suspandert for å kalle presidenten et stygt navn? Gjør ikke dette at USA havner i ei gruppe land det ellers ikke ønsker å assosiere seg med?
Nummer 2: Halperin blei oppfordret av programlederne til å snakke fritt, fordi Halperin sa i fra at nå måtte de sette i gang programmets "7 second delay" (slik at man kan blipe ut styggedommen og unngå at de uskyldige amerikanske seerne ikke setter morrakaffen i halsen).
Nummer 3: Halperin er en slikkelig dårlig politisk kommentator, og burde ikke være på Morning Joe uansett. Men det har jo egentlig lite med denne saken å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar